Uke 3: Egendesignet app

My wardrobe

appikon4-04

« My wardrobe » er en klesvalg-app som blant annet løser behovet om å utnytte plassen i skapet på en best mulig måte. Det første man gjør er å registrere alle klesplaggene man ønsker å ha kontroll over. Dermed trengs det altså en del tålmodighet i starten for å få appen til å fungere slik man vil. Dette vil bli sortert i ulike kategorier (man legger selv inn de aktuelle). Dersom du tester prototypen på Marvel, er det mulig å klikke på ”Gensere”. Etter dette vil man få opp alle genserne totalt. Hver dag taster man på den buksen, toppen, jakken og skoene man bruker. Jeg ønsket å få til en liten reaksjon ved klikk av ”DENNE”, for å få bekreftelse på at man har registrert klesplagget denne dagen. Dette og ”+”-funksjonen, samt innstillinger, ble dessverre for avansert. Uansett skal man kunne holde oversikt over sist gang man har brukt noe, ved å sjekke loggen til hvert enkelt klesplagg. For å få fram denne loggen i tillegg til merket osv., klikker man på de hvite prikkene på venstre side av klærne. Det har også blitt lagt inn en funksjon der man kan fjerne hele loggen(eller en spesifikk dato ved å klikke på minustegnet), dersom noe har blitt feil eller lignende. Klikk på genseren på øverste rad til høyre for å sjekke ut dette.

Dersom du ikke har brukt noe på en stund vil du få varsel ut i fra loggen(tidsperioden fra bruk til varsel kan selv bestemmes i innstillinger). Hvis dette er tilfelle og du innser at dette er et produkt som du helst ikke ønsker at skal ta opp mye plass i skapet, er det mulig å enten; legge det opp til salg direkte på appen og tjene litt penger (den samarbeider med appen ”Tise”), eller gi til nærmeste Fretex (kart i appen). Dette gjør at appen kan tjene seg lønnsom i lengden gjennom spons. En til valgfri funksjon i appen er at du kan skrive ned merkene på alle/noen av klesplaggene du har lagret eller solgt, og få forslag på gensere, bukser, jakker osv. som er til salgs av andre dersom du er litt fattig på det.

Hovedgruppen som appen skal operere på er forbrukermarkedet. Det som kjennetegner dette markedet, er at det er rettet mot deg og meg og alle andre forbrukere som benytter seg av varer og tjenester til eget bruk. Målgruppen innenfor dette markedet som appen skal fokusere på er mennesker som gjerne er opptatte av klær i alle aldre, folk som ønsker å utnytte plassen sin ordentlig i skapet, eller folk som er opptatte av å variere klesplagg jevnlig. I tillegg kan en relevant interesse være at de ønsker donere eller selge klær med gjenbruk i fokus.

klesskapit

Appen er tydelig ved at man lett kan forstå hvor man befinner seg på grunn av de ulike ikonene nederst på hver side. Ikonet med gul ring indikerer hvor man er inne på appen. Man kan også lett navigere seg videre ved å klikke på disse, eller pilene, i venstre hjørne på undersidene. Den kan være fleksibel ved at kontrasten mellom fargene i stor grad motsetter hverandre på godt vis. Fargene er behagelige for øyet. Designet er også rent og enkelt, uten alt for mye detaljer. My wardrobe er lett gjenkjennbar for sine konstante gjengående farger og designelementer(mørk turkis, gul og hvit/grå/svart). Logoen er tydelig bare på avstand og nærme, og man oppfatter raskt at ikonet har noe med å løse klesbehov å gjøre. Lay-outene og logoen er også brukervennlige, og hele tiden innen samme stilretning. Appens prototype har svært begrenset med sider, men får likevel fram de aller viktigste funksjonene i forhold til behovet. Det er også forskjeller i det visuelle hierarkiet, altså ulike bakgrunnsfarger på hovedsidene og undersidene.

colorsamplesmw-08

-Matilda

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s